Helikopteri

DJI Mavic 2 Pro / Videokuvaukseen  77° avauskulma, 1” kenno, 4K resoluutio 30 framea sekunnissa. (Yleensä käytetty 2.7K: 2688×1512, 50 framea sekunnissa)

 

 

Kuva / Yuneec H520 lämpökamera / hämäräkuvauskamera

Kamera: CGOET Lämpö- ja hämäräkuvauskameran yhdistelmä / Erinomainen työkalu rakennusten lämpövuotojen etsintään. Lämpökamera mittaa kuvattavan kohteen lämpötilaa ja ilmaisee suhteellisia lämpötilaeroja. Hämäräkuvauskamera yhdessä lämpökameran kanssa yhdistää IR- ja RGB-kuvat yhdeksi kuvaksi. IR-objektiivin jäännösvalon herkkyys on 20 kertaa ihmissilmää herkempi ja se ottaa myös erinomaisia kuvia varsinkin heikossa valaistuksessa.

 

 

Kuva / Tarot T810 / Tarkkoihin Still-kuvin. Kuusipotkurinen Tarot T810 helikopteri. Kopterin kehtoon on asennettu Sonyn 36.4 megapikselin järjestelmäkamera ja 35 mm:n polttovälillä oleva objektiivi, joilla kontrasti ja tarkkuus pysyvät korkealla tasolla koko kuvassa.

Käytännössä kuvaus tehdään lentämällä helikopteri livenäyttöä apuna käyttäen haluttuun kohtaan ja säädetään kuvakulmat. Lisäksi sivuttaiskallistuksella voidaan korjata kuva heti ilmassa suoraan, jolloin se ei syö jälkikäteen tehtävällä kuvanmuokkauksella kuvasta tarkkuutta. Lentoaika kopterilla on 18 min/akku ja lentopaino on 7kg. Toiminnalla on vakuutus ja kaikki lennot arvioidaan periaatteella turvallisuus ensin.

Ilmakuvaus pystytään tekemään jopa 8m/s tuulessa, mutta sateella ei lennetä